Οκτώ νεκροί σε Μολδαβία, Ρωσία και Ουκρανία από τρομερή κακοκαιρία

Οκτώ νεκροί σε Μολδαβία, Ρωσία και Ουκρανία από τρομερή κακοκαιρία
epa10997695 A man shovels snow on the snow covered Red Square outside the Kremlin in Moscow, Russia, 27 November 2023. Moscow has come under a heavy snowfall, anticipated to persist till the end of the week, as meteorologists report. Moscow authorities have issued advisories for residents to tread carefully while commuting, as snowfall could lead to increased disruptions and the strain it might put on public services and infrastructure of the city. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Καταιγίδες και χιόνια, αλλά και τεράστια κύματα έπληξαν τρεις χώρες, όπου καταγράφηκαν 8 θάνατοι

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, στην χερσόνησο της Κριμαίας και στη Μολδαβία από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.

Η “καταιγίδα του αιώνα”, όπως την αποκαλούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε από χθες Κυριακή και επηρεάζει περισσότερο την Κριμαία, τη νοτιοδυτική Ρωσία και τις περιφέρειες της Ουκρανίας που ελέγχει εν μέρει η Μόσχα: το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σότσι, όπου οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μην πλησιάζουν στη θάλασσα. Στην Κριμαία σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας ο οποίος “πήγε να δει τα κύματα”, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση. Στον πορθμό του Κερτς, μεταξύ Κριμαίας και Ρωσίας, έχασε τη ζωή του ένας άνδρας που βρισκόταν σε πλοίο ενώ ένας νεκρός αναφέρθηκε και στο Νοβοροσίσκ, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ.

Νωρίς το πρωί περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις πληγείσες περιοχές λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας. Η Ουκρανία σαρώνεται επίσης από χιονοθύελλες, εξαιτίας των οποίων έχουν κλείσει αυτοκινητόδρομοι και έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση σχεδόν 2.000 κοινότητες.

Οι αρχές της Μολδαβίας ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Οι δύο από αυτούς βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε καλυφθεί από τα χιόνια κοντά στην κοινότητα Κοσκάλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι