Ολλανδία: Η Ουγκάντα είναι φιλόξενη χώρα, ας στέλνουμε εκεί τους μετανάστες

Ολλανδία: Η Ουγκάντα είναι φιλόξενη χώρα, ας στέλνουμε εκεί τους μετανάστες

Την πιθανότητα να στέλνονται στην Ουγκάντα οι μετανάστες που το αίτημα ασύλου τους απορρίπτεται, συζήτησε υπουργός στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα.

Η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Ραϊνέτε Κλέφερ, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα την Ουγκάντα και συζήτησε το θέμα με υπουργούς της χώρας αυτής, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS. «Θέλουμε να φρενάρουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους όσοι δεν είναι πρόσφυγες. Αυτό όμως συχνά καθυστερεί. Διατηρούμε μια σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι μια φιλόξενη χώρα και θα μπορούσαμε να τους στέλνουμε εκεί», είπε η υπουργός.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε ότι η Κλέφερ «συζήτησε εν τάχει ορισμένες πιθανότητες υποδοχής των μεταναστών στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγκάντας. Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα και η ολλανδική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντα και το τι είναι νομικά εφικτό και επιθυμητό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx