Ολλανδία: Ο πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος είχε… 49 βιολογικά παιδιά

Ολλανδία: Ο πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος είχε… 49 βιολογικά παιδιά

Ο πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος στην Ολλανδία, που απεβίωσε το 2017, είναι ο βιολογικός πατέρας 49 παιδιών, που γεννήθηκαν με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αποκάλυψε σήμερα μια οργάνωση, που εκπροσωπεί τους γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Ο Γιάν Κάρμπαατ, γιατρός και πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος στο Μπάρεντρεχτ, στη νότια Ολλανδία, βαρύνεται με υποψίες ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα το ίδιο του το σπέρμα αντί εκείνου του δωρητή που είχαν επιλέξει οι υποψήφιοι γονείς.

Τα αποτελέσματα μιας σειράς τεστ DNA, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε ένα νοσοκομείο στο Ναϊμέχεν (νοτιοδυτικά) «έδειξαν ότι 49 παιδιά στην υπόθεση αυτή είναι άμεσοι απόγονοι» του Κάρμπαατ, αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου η οργάνωση Defence for Children.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις σοβαρές υποψίες που είχαμε ότι ο Κάρμπαατ χρησιμοποιούσε το ίδιο του το σπέρμα στην κλινική» σημειώνεται.

Το σκάνδαλο πήρε διαστάσεις τον Φεβρουάριο, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από προσωπικά αντικείμενα του Κάρμπαατ πρέπει να διατεθούν στους γονείς και τα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους συγκρίσεις.

Πριν από τον θάνατό του, σε ηλικία 89 ετών, ο Γιαν Κάρμπαατ, είχε παραδεχθεί ότι απέκτησε καμιά εξηνταριά παιδιά τον καιρό που εργαζόταν στην κλινική, η οποία έκλεισε το 2009 εξαιτίας των αμφιλεγόμενων πρακτικών της.

Η ομάδα των φερόμενων παιδιών του και οι οικογένειές τους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να τους παρασχεθεί το προφίλ DNA του γιατρού.

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατήγγειλε σημαντικές διαφορές στην ομοιότητα μεταξύ των παιδιών και του υποτιθέμενου δωρητή, ενώ άλλα παιδιά έμοιαζαν με τον πρώην διευθυντή της κλινικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι