Ολλανδία: Σύρος πρόσφυγας σκότωσε την 18χρονη κόρη του επειδή δεν ήθελε την μαντίλα

Ολλανδία: Σύρος πρόσφυγας σκότωσε την 18χρονη κόρη του επειδή δεν ήθελε την μαντίλα

Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 53 ετών ομολόγησε ότι σκότωσε την 18χρονη κόρη του και ενημέρωσε τις αρχές για το πού θα βρουν το πτώμα της -σε κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι είχε ερωτευθεί Ολλανδό και δεν ήθελε να φορά πλέον μαντίλα, ενώ ο πατέρας ήθελε να της κάνει και “παραδοσιακό προξενιό” με πατριώτη τους μουσουλμάνο.

Σε email που έστειλε ο πατέρας αναφέρει ότι θα εξηγήσει τα πάντα στο δικαστήριο και ότι ενήργησε μόνος. Οι αρχές πάντως έχουν συλλάβει τους δύο αδελφούς του θύματος ως υπόπτους για συνέργεια -αυτοί είναι ηλικίας 22 και 24 ετών.

Η οικογένεια είχε φύγει από τη Συρία το 2012, έμεινε για λίγο στην Τουρκία, και το 2014 έφτασε στην Ολλανδία, όπου αρχικά ζούσε σε δομές φιλοξενίας. Μόνιμα εγκαταστάθηκαν το 2017. Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα, θεωρείται ότι ο φόνος ήταν “έγκλημα τιμής” για τους μουσουλμάνους. Το άτυχο κορίτσι, ένα μήνα πριν, είχε ζητήσει καταφύγιο στο σπίτι γειτόνων, λέγοντας «σώστε με, ο πατέρας μου θα με σκοτώσει».

Εντωμεταξύ, προ δύο ημερών καταδικάστηκε στην Σουηδία σε ισόβια ένας Σομαλός 22 ετών, ο οποίος προ έτους στραγγάλισε την μιγάδα φίλη του, επειδή ήταν έγκυος και Χριστιανή, και «δεν μπορούσε να πει στους γονείς του την αλήθεια». Το θύμα ήταν Σουηδικής και Ταϊλανδέζικης καταγωγής. Όταν την στραγγάλισε ο Σομαλός, η άτυχη νεαρή ήταν έγκυος επτά μηνών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι