Ολλανδία: Τέλος το AstraZeneca στους κάτω των 60

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Ολλανδία ανέστειλε σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca κατά της Covid-19 για τους κάτω των 60 ετών, μετά τον θάνατο γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απόφασης. Η  Ολλανδική Υπηρεσία Φαρμακοεπαγρύπνησης  Lareb ανακοίνωσε ότι είχε πέντε αναφορές για εκτενείς θρομβώσεις μετά από τον εμβολιασμό και ότι μία γυναίκα παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και απεβίωσε. Όλα τα περιστατικά αφορούσαν σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 65 ετών και σημειώθηκαν 7 έως 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε 400.000 άτομα στη χώρα και η στατιστική είναι παρόμοια με των άλλων χωρών, όμως αν και η θρόμβωση σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι  σχετικά συνήθης, δεν ισχύει το ίδιο στις νεότερες ηλικίες. Η Ολλανδία έχει καταγράψει 16.500 θανάτους από τον κορονοϊό.Δύο ημέρες πριν η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά να χορηγεί το εμβόλιο σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι