Ολλανδοί: Μάλλον ισλαμιστικά κίνητρα είχε ο νεαρός που μαχαίρωσε δύο άνδρες

Ολλανδοί: Μάλλον ισλαμιστικά κίνητρα είχε ο νεαρός που μαχαίρωσε δύο άνδρες

Ολλανδοί εισαγγελείς είπαν σήμερα ότι ο άνδρας που επιτέθηκε με δύο μεγάλα μαχαίρια χθες το βράδυ στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν 33χρονο Ολλανδό και τραυματίζοντας έναν Ελβετό, «ενδέχεται να είχε τρομοκρατικά κίνητρα».

Ο συλληφθείς είναι 22 ετών και γεννήθηκε στην Ολλανδία, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι παιδί μεταναστών. Αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει “Αλαχού Άκμπαρ” και θεώρησαν την επίθεση τρομοκρατική. Η αστυνομία δηλώνει ότι εξετάζει και τυχόν άλλα κίνητρα, παρότι ο δράστης δεν γνώριζε τα θύματά του. Ίσως οι αστυνομικοί πίσω από την γενικολογη δήλωση ότι “διερευνούνται άλλα κίνητρα” να αναφέρεται στην ουσία σε αίτια και να διερευνά αν υπάρχει ψυχιατρικό ιστορικό. Ο νεαρός σκότωσε τον 33χρονο και εν συνεχεία επιτέθηκε στον Ελβετό, αλλά είχε την ατυχία να βρίσκεται εκεί κοντά ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος και τον εξουδετέρωσε, με την βοήθεια και άλλων πολιτών, μέχρις ότου ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβε. Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx