Ολλανδοί μάζεψαν 34.000 ευρώ για άστεγο που παρέδωσε πορτοφόλι με δύο χιλιάρικα

Ολλανδοί μάζεψαν 34.000 ευρώ για άστεγο που παρέδωσε πορτοφόλι με δύο χιλιάρικα

Ενας 33χρονος μετανάστης που ψάχνοντας για πλαστικά μπουκάλια, βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ, συγκίνησε οργανώσεις που άρχισαν έρανο και μάζεψαν μέσα σε δύο ημέρες για χάρη του το ποσό των 34.000 ευρώ.

«Τα έχω χαμένα», είπε ο Χατζέρ Αλ-Άλι. «Εγώ απλώς έκανα αυτό που ήταν το σωστό. Τώρα θα μπορέσω να νοικιάσω σπίτι για εμένα και την οικογένειά μου. Πάντα πίστευα πως όταν κάνεις το καλό, σου έρχεται κάτι καλό σαν ανταπόδοση, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα άλλαζε τη ζωή μου», είπε. Τα δύο του παιδιά φιλοξενούνται σε άλλη ολλανδική πόλη και εκείνος έψαχνε για δουλειά στο Άμστερνταμ.

Το πορτοφόλι δεν περιείχε ταυτότητα ή άλλα στοιχεία και κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκουν τα 2.000 ευρώ. Αν δεν τα διεκδικήσει κανείς, σε ένα χρόνο θα δοθούν στον ευρέτη. Πολλοί εν τω μεταξύ του προσέφεραν δουλειά ως ανταμοιβή για την εντιμότητά του και άλλοι τον αναζήτησαν και του έδωσαν δωροεπιταγές για διάφορα καταστήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι