Ολλανδοί: “Ναι, προστατεύουμε έναν παιδοβιαστή, που όμως εξέτισε την ποινή του και θέλουμε να αποδώσει”

Ολλανδοί: “Ναι, προστατεύουμε έναν παιδοβιαστή, που όμως εξέτισε την ποινή του και θέλουμε να αποδώσει”

Η Ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα παραδέχτηκε ότι προστατεύει από του να μιλήσει δημοσίως τον 28χρονο Στιβεν βαν ντε Βέλντε, τον παίκτη μπιτς βόλεϊ που έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού όταν ήταν 19 ετών.

Είθισται οι αθλητές να δίνουν συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, αλλά ο υπεύθυνος Τύπου Τζον βαν Βλιέτ, αφού ο ντε Βέλτε επετράπη να απομακρυνθεί και έτσι να αποφύγει τις δύσκολες συνεντεύξεις μετά τον αγώνα, είπε:

«Ναι, προστατεύομαι έναν άνθρωπο που καταδικάσθηκε ως παιδοβιαστής, θέλουμε να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, σε ένα τουρνουά στο οποίο προκρίθηκε. Σίγουρα έχει διαμορφωθεί μια ειδική κατάσταση για τον Στίβεν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν έμενε ο Στίβεν στη συνέντευξη Τύπου, οι ερωτήσεις δεν θα είχαν να κάνουν με τον αθλητισμό ή την απόδοσή του. Θέλαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε για εκείνον το περιβάλλον στο οποίο έχουμε συνηθίσει και να μην επηρεαστεί η απόδοσή του».

«Το γενικό ζήτημα των ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από τον αθλητισμό», παραδέχτηκε ο Van Vliet. «Αλλά στην περίπτωσή του, έχουμε ένα άτομο που έχει καταδικαστεί, που εξέτισε την ποινή του, που έκανε ό,τι μπορούσε μετά για να μπορέσει να αγωνιστεί ξανά».

Ο Βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τρεις κατηγορίες βιασμού μιας 12χρονης με την οποία είχε γνωριστεί μέσω Facebook όταν ήταν 19 ετών ο ίδιος. Ο αθλητής εξέτισε μέρος της ποινής του και είναι πλέον παντρεμένος με συναθλήτριά του με την οποία απέκτησαν και ένα αγοράκι, ηλικίας 2 ετών σήμερα. Για την 12χρονη είπε ότι «λυπάμαι, ήταν μια νεανική τρέλα. Δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έκανα, οπότε θα πρέπει να υπομείνω τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι