Ολοκληρώνεται απόψε η πενθήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό

Ολοκληρώνεται απόψε η πενθήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Η ψήφιση του προϋπολογισμού θα γίνει με ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, η οποία επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ψήφιση διεξάγεται ταυτοχρόνως, και με χωριστούς καταλόγους και ψηφολέκτες, για τα έσοδα και τις δαπάνες κάθε υπουργείου.

Η σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να διατεθεί για έναν κύκλο δευτερολογιών των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, και στη συνέχεια για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της δύναμης των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της καθιερωμένης του ανάρτησης με την ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024. Γράφει ότι «ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τονώνει την κοινωνική συνοχή, μειώνει τις ανισότητες και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι