Επεισόδια σε Εξάρχεια-Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σε Εξάρχεια-Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο
ÄéáäçëùôÝò óõììåôÝ÷ïõí óôï óõëëáëçôÞñéï ãéá ôçí 15ç åðÝôåéï ôçò äïëïöïíßáò ôïõ ÁëÝîáíäñïõ Ãñçãïñüðïõëïõ, ÁèÞíá ÔåôÜñôç 6 Äåêåìâñßïõ 2023. Ï ÁëÝîçò Ãñçãïñüðïõëïò Ýðåóå íåêñüò óôéò 6 Äåêåìâñßïõ ôïõ 2008, áðü ôç óöáßñá ôïõ åéäéêïý öñïõñïý Åðáìåéíþíäá ÊïñêïíÝá, óôç óõìâïëÞ ôùí ïäþí Ìåóïëïããßïõ êáé ÔæáâÝëá óôá ÅîÜñ÷åéá. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ

Μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Επεισόδια μαίνονται στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στην Εμμανουήλ Μπενάκη στήθηκαν οδοφράγματα. Αν και η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται, ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων στις 21.00 το βράδυ

Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι