Κάλεσε τον Τάιλερ να ανέβει στην σκηνή ο Κασσελάκης – Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη – Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση

Με μία αυτοαναφορική, εν πολλοίς ομιλία, που ξεκινούσε με την φράση “Είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω”, με την οποία είχε συστηθεί στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα για τα περιουσιακά του στοιχεία και επέστρεψε τα πυρά στον πρωθυπουργό. Στο τέλος, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού,  ζήτησε από τον σύζυγο του Τάιλερ ΜακΜπεθ να ανέβει στη σκηνή.

Αφού μίλησε για μία την επίθεση που δέχθηκε από “έναν μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας που επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο”, κατήγγειλε τα ΜΜΕ: “Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου”.

Ακολούθως επέστρεψε τα πυρά λέγοντας:  “Από ποιους, φίλες και φίλοι έγιναν αυτά; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!”.

Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει την πλατφόρμα για το πόθεν έσχες για να παρουσιάσουν και οι δύο τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ άφησε αιχμή κατά του Νίκου Ανδρουλάκη:  “Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Είναι ξεκάθαρο πια. Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι ‘όλοι το ίδιο είναι’. Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”.

Αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα των εκλογών:  “Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα ‘αλαζονεία τέλος’ το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Το κόμμα που χρωστάει μισό δισ. στις τράπεζες με αδιαφανείς όρους, διεξάγει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη. Οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται με μαύρες σακούλες και μαύρα ταμεία”.

Υπογράμμισε την σημασία της αλλαγής της πολιτικής δυναμικής και την προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς: “Αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι από όσα δίνει στους πολίτες καθημερινά, όλα θα είναι αλλιώς. Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς. Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει.

Και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία”.

Άνοιγμα στον Τσίπρα

Άνοιγμα στον Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη όταν καταφέρθηκε κατά όσων τον πρόδωσαν. Χθες το βράδυ ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα ήταν παρών στη συγκέντρωση της Αθήνας, ως απάντηση πιθανόν στα σενάρια της επόμενης ημέρας που τον θέλουν να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στην κεντροαριστερά. Πιθανόν και να κατέβηκε στο Σύνταγμα απλά για να μην  κατηγορηθεί ότι δεν στήριξε το κόμμα του στην πρώτη εθνική και ευρωπαϊκή κάλπη μετά την δική του αποχώρηση.

H ομιλία του Κασσελάκη ήταν προγραμματισμένη για τις 19.30 ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Σύνταγμα στις 21.00, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι όταν τον πήρε τηλέφωνο να τον καλέσει, τον αποστόμωσε με την απάντηση του: «Πως είναι δυνατόν να λείπω;». Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε για τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ: «Πως είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από την θέση της».

Νέα δημοσκόπηση

Στις 16,4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το απόγευμα της Πέμπτης (6.6.24). Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Marc, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ αναμένεται να λάβει ποσοστό της τάξεως του 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 15 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου αυξάνεται στις 16,4 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,8%, η Ελληνική Λύση 7,3%, το ΚΚΕ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η Νίκη 2,9%, η Φωνή Λογικής 2,4%, το ΜέΡΑ25 2,3%, η Νέα Αριστερά 2,1%, οι Δημοκράτες 1,7% και 3,9% άλλο κόμμα.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,7%, η Ελληνική Λύση 8,4%, το ΚΚΕ 7,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νίκη 3,6%, το ΜέΡΑ25 2,8%, η Φωνή Λογικής 2,6%, η Νέα Αριστερά 2,45, οι Δημοκράτες 1,9%. To 43,6% των πολιτών απαντά ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές όσο και οι βουλευτικές. Το 36,9% ότι είναι αρκετά σημαντικές, αλλά όχι όσο οι βουλευτικές. Το 19,5% θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι ελάχιστα ή καθόλου σημαντικές έως και αδιάφορες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι