Ομάδα εργασίας για ενεργειακή συνεργασία συστήνουν Ρωσία-Γερμανία

Το ενεργειακό παίγνιο στο Βορρά – Η Γερμανία, η ελληνική γκάφα και ο Ερντογάν, Γιώργος Αδαλής

Ομάδα εργασίας για ενεργειακά ζητήματα συστήνουν Ρωσία και Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας Πέτερ Αλτεμάιερ.

Μιλώντας σε διμερές συνέδριο, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι «σήμερα συμφωνήσαμε με τον Μαξίμ Ορέσκιν, που έγινε σύμβουλος του προέδρου σε ζητήματα οικονομίας και τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, να συστήσουμε Γερμανορωσική ομάδα εργασίας για την ενέργεια». «Η μεταφορά αερίου και η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 είναι ένα ζήτημα. Εμείς, στην Ευρώπη, βιώνουμε μία μεγάλη μετάβαση στην οικονομία μηδενικού διοξειδίου του άνθρακα. Γι’ αυτό θα χρειαστούμε περισσότερο φυσικό αέριο» πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του «Nord Stream 2» θα ολοκληρωθεί παρά τις αμερικανικές πιέσεις, ενώ προ ημερών η Gazprom έκανε γνωστό ότι στο τέλος του 2020 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι