Ομέρ Τσελίκ προς Δύση: Γίνατε σκλάβoi του Νετανιάχου -Δεν θα μας εκβιάσετε με τα Eurofighter

Ομέρ Τσελίκ προς Δύση: Γίνατε σκλάβoi του Νετανιάχου -Δεν θα μας εκβιάσετε με τα Eurofighter

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKΡ της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, αντιδρώντας στη «σιωπή» της Δύσης απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είπε χαρακτηριστικά ότι «η Δύση έχει γίνει σκλάβα του Νετανιάχου» και ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKΡ της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, αντιδρώντας στη «σιωπή της Δύσης απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα» είπε ότι «η Δύση έχει γίνει σκλάβα του Νετανιάχου» και ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των γεγονότων στη Γάζα και του Ολοκαυτώματος.

Αναφερόμενος στο θέμα των μαχητικών Eurofighters υποστήριξε ότι τώρα η Γερμανία προβάλλει τα ίδια επιχειρήματα που πρόβαλλαν και οι ΗΠΑ όταν ζητούσε η Τουρκία το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot. «Εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και την ασφάλεια της Ευρώπης. Αν η Τουρκία δεν είναι ασφαλής, το ΝΑΤΟ θα υποστεί σοβαρές επιπτώσεις και η Ευρώπη δεν θα είναι ασφαλής. Κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάζει με τα εξοπλιστικά», είπε. Και προσέθεσε

«Εμείς λέμε ότι εσείς δεν δώσατε Patriot. Όμως σε τελική ανάλυση δεν έχει σημασία ποιος μας εκβιάζει στο θέμα της ασφάλειας της Τουρκίας, μας αφήνει αδιάφορους. Κάθε φορά προβάλλουν και μια νέα δικαιολογία. Έχουν μετατρέψει το θέμα σε εκβιασμό και όχι σε κοινή ανησυχία για την ασφάλεια. Εμείς δεν θα δεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Αν υπάρχει κοινή προσέγγιση απέναντι στις κοινές απειλές, η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος που εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Ας  ανταποκριθούμε όλοι λοιπόν στις ανάγκες της Τουρκίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Γάζα

O Ομέρ Τσελίκ δείχνοντας φωτογραφίες με φρικαλεότητες είπε «μπορεί να αναρωτηθείτε τι καινούργιο δείχνουν οι φωτογραφίες από τη σφαγή στην Παλαιστίνη ή μπορεί να ρωτήσετε γιατί τις φέρνουμε εδώ σήμερα. Και οι δύο φωτογραφίες δεν είναι από τη Γάζα, δείχνουν τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Ναζί και τη γενοκτονία που διέπραξε ο Νετανιάχου. Και οι δύο γενοκτονίες μοιάζουν μεταξύ τους και τις δείχνουμε εδώ για να φανεί ξεκάθαρα αυτή η ομοιότητα», είπε.

«Ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις κρατούν με το ύφος τους μια στάση που ενθαρρύνει το Ισραήλ να διαπράττει σφαγές, οι λαοί τους επιδεικνύουν μια άλλη στάση. Πολλοί κυβερνώντες στη Δύση δεν ακούν τη φωνή της παγκόσμιας συνείδησης. Η ομιλία του προέδρου μας στη Γερμανία θα συνεχίσει να αντηχεί στη συνείδηση της ανθρωπότητας», είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Προκαλούν θρησκευτικό πολεμο

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπάθησε να μετατρέψει το θέμα σε θρησκευτική διαμάχη. Όλα αυτά έγιναν χρησιμοποιώντας θρησκευτικά επιχειρήματα. Ο Νετανιάχου έκανε αναφορές στην Τορά. Ανοίγουν όμως έτσι την πόρτα σε θρησκευτικούς πολέμους. Ο πρόεδρός μας είπε ότι θα χειριστείτε αυτό το ζήτημα ως ανθρωπιστικό ζήτημα. Αν το χειριστείτε ως θρησκευτικό ζήτημα, θα βλάψετε την ειρήνη στην περιοχή. Η μόνη δήλωση που λέει να μην μετατραπεί σε θρησκευτικό πόλεμο ήρθε από τον πρόεδρό μας. Έχει πει εδώ και καιρό ότι είναι κατά του αντισημιτισμού και ότι η ισλαμοφοβία πρέπει να καταπολεμηθεί εξίσου», κατέληξε ο Τσελίκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι