Βολές Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και lifestyle Κασσελάκη

Ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ - Αναφορά σε ΣΥΡΙΖΑ και lifestyle Κασσελάκη,

Ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απηύθυνε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την πορεία του κυβερνητικού έργου και τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου στη Βουλή. 

Είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις έκτακτες καταστάσεις που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση λόγω των φυσικών καταστροφών, αλλά και στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας. «Ξέρω πολύ καλά πως τη θετική πορεία της χώρας μας σκιάζουν δύο αρνητικές συγκυρίες, οι καταστροφές από τις επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και η πολιορκία των νοικοκυριών, και ειδικά η ακρίβεια στα τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι σκέψεις μας σήμερα είναι στον Βόλο και την Βόρεια Εύβοια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το κράτος είναι παρόν, μαζί με τους κατοίκους, θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ψυχική πίεση των συμπολιτών μας που αισθάνονται ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες πλημμυρίζει το σπίτι τους για δεύτερη φορά». Ο πρωθυπουργός πρότεινε και πάλι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Σταύρο Καλαφάτη επισημαίνοντας ότι δεν έχει απλά την εμπειρία αλλά κυρίως την όρεξη.

Η αναφορά σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορά έκανε και στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή Κασσελάκη: «Αλλαγές παντού και τώρα. Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε. Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή. Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές και πως θα οικοδομηθεί από τα ίδια υλικά με τα οποία κατέρρευσε. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle. Εμείς ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς. Θα ασχοληθούμε με άλλες αναμετρήσεις με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ακόμα μία εκλογική μάχη που πρέπει να εγκριθεί σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές θέτοντας ως στόχο τις 13 περιφέρειες και τους 3 δήμους «μαζί με το γαλάζιο της ΝΔ να νικήσει και η συνέχεια της δημιουργίας» είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι