Ομιλία στο Μουσείο Μπενάκη για την Τενέα

Ομιλία στο Μουσείο Μπενάκη για την Τενέα

Ομιλητής θα είναι ο ιστορικός και λέκτορας στην Σχολή Ικάρων Κωνσταντίνος Λαγός.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας) θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Κωνσταντίνου Λαγού με θέμα τους νομισματικούς θησαυρούς της αρχαίας Τενέας (Κορινθία). Την εκδήλωση διοργανώνει το σωματείο “Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη”.

Στην ομιλία θα γίνει παρουσίαση των πολλών και εξαιρετικών νομισματικών ευρημάτων που έχουν έλθει στο φως στα δέκα χρόνια αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία Τενέα (2013-2023) υπό τη διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, Επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων, με τη συμμετοχή μιας διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών όλων των συναφών ειδικοτήτων. Η Τενέα υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορινθίας στην αρχαιότητα και για πολλούς αιώνες θεωρούνταν χαμένη.

Το «Πρόγραμμα Τενέα» περιλαμβάνει συστηματική ανασκαφή σε διάφορες θέσεις και ευρείας κλίμακας επιφανειακή έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη των καταλοίπων της αρχαίας πόλης.

Στην Τενέα έχουν βρεθεί νομισματικοί θησαυροί που έχουν προκαλέσει θαυμασμό διεθνώς αφού συμπεριλαμβάνουν κάποιες από τις σπανιότερες χρυσές και ασημένιες εκδόσεις από την αρχαϊκή εποχή μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι