Ομόφωνη απαλλαγή Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Ομόφωνη απαλλαγή Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσει τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο Novartis. Ο πρώην υπουργός απαλλάχθηκε ομόφωνα.

Οι δικαστές αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού.

Το δικαστικό συμβούλιο επισημαίνει στο διατακτικό του βουλεύματος του, με εισηγητή τον πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, ότι ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση , που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012.

Οι δικαστές σημειώνουν ακόμη στο σκεπτικό τους ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του κ. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Παράλληλα για τους προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης” οι δικαστές τονίζουν ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας , ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό της ενώ , οι ίδιοι δεν ήταν ούτε αυτόπτες , ούτε αυτήκοοι μάρτυρες. Με αυτό τον τρόπο κλείνει και ο τελευταίος φάκελος για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.«Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι