Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

Στις 10:30 η «προ ημερησίας» αντιπαράθεση των αρχηγών για την ακρίβεια

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν προς στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη συνταγογράφηση.

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινήσεις για την υπόθεσή του ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Μπουρχάν, που έχει εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες, μόλις έγινε γνωστό ότι ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση του.

«Προσήλθα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ζητήσω την άρση ασυλίας μου για τη διαλεύκανση προσωπικής δικαστικής μου υποθέσεως η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου και για την οποία έχω δηλώσει απερίφραστα ότι είμαι αθώος. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και ούτε πρόκειται να κρυφτώ ποτέ, πίσω από ασυλίες και διαδικασίες. Μοναδικός μου γνώμονας είναι να αποδείξω καθ’ ολοκληρίαν την αθωότητά μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές», ανέφερε ο βουλευτής Ξάνθης σε δήλωσή του.

Ο κ. Μπαράν σημείωσε ότι «όσοι επενδύουν πολιτικά εναντίον εμού και του κόμματός μου με αφορμή αυτή την υπόθεση θέλοντας να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, θα διαψευσθούν πανηγυρικά».

Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται με τις ίδιες αρχές και αξίες για το καλό της κοινωνίας και «δη των πολιτών της Ξάνθης που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι