ΟΠΕΚΕΠΕ: Η υπαγωγή του σε εποπτεία από την ΕΕ οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Αυγενάκης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η υπαγωγή του σε εποπτεία από την ΕΕ οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Αυγενάκης

«Η παρέμβαση της ΕΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προέκυψε από ευθύνες της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να καθυστερήσει ούτε μια μέρα τις πληρωμές στους δικαιούχους», υποστηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα Ζωντανά και τον δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου και δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα ενισχυθούν με 2,2 δισεκ. ευρώ.

Ο υπουργός ισχυρίσθηκε ότι «η εποπτεία της ΕΕ, αφορά μόνο ορισμένες από τις δράσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις οποίες ήδη είχε παρέμβει ο ίδιος και η νέα διοίκηση ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων) στην προσπάθεια εξυγίανσης του Οργανισμού όπως και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν το 2016, και άλλα που γιγαντώθηκαν στην περίοδο της προηγούμενης διοίκησης

Λόγω των επικριτικών αναφορών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον ευτελισμό της εποπτείας και τα προβλήματα στις πληρωμές προς τους αγρότες, ο υπουργός είπε: «Το γεγονός δεν πρόκειται να επηρεάσει τις πληρωμές προς τους δικαιούχους, οι οποίες θα γίνουν κανονικά. Κρίμα, περίμενα τον κ. Ανδρουλάκη να φοράει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά φαίνεται να χαίρεται με μια δυσκολία που όμως δεν μας βάζει κάτω. Ό,τι είπαμε το τηρούμε. Ο λόγος μας συμβόλαιο. Μέχρι τέλος του χρόνου θα εισπράξουν 2,2 δισεκ. οι αγροκτηνοτρόφοι της Ελλάδας με απόλυτη συνέπεια, με διαφάνεια και κυρίως με ρυθμό ο οποίος θα είναι αμείωτος», υποστήριξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι