Όπου φύγει-φύγει οι Παριζιάνοι εν όψει νέου λοκτάουν απόψε

Όπου φύγει-φύγει οι Παριζιάνοι εν όψει νέου λοκτάουν απόψε

Πανζουρλισμός στα τρένα, στα λεωφορεία αλλά και στις εθνικές οδούς της Γαλλίας, καθώς ανακοινώθηκε ότι απόψε αρχίζει νέο λοκντάουν. Ο κόσμος έσπευσε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το Παρίσι.

Χιλιάδες κάτοικοι του Παρισιού από σήμερα το πρωί στοιβάζονται σε τρένα για να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς ανακοινώθηκε ότι το νέο λοκντάουν θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

parisi_treno1

Οι κρατήσεις στα τρένα με κατεύθυνση δυτικά προς τη Βρετάνη και νότια προς την Λυών, έφτασαν στο 100% την Παρασκευή. Οι αποβάθρες στον σταθμό Gare Montparnasse ήταν σήμερα πλημμυρισμένες από κόσμο. Τα τρένα που αποχωρούν από τον συγκεκριμένο σταθμό του Παρισιού εξυπηρετούν προορισμούς στη Βρετάνη και στα νοτιοδυτικά.

Οι κρατήσεις άρχισαν αργά χτες το βράδυ, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ για  νέο lockdown. Tα κρούσματα στη χώρα, από 25.000, έφθασαν την τελευταία εβδομάδα τα 35.000-38.000, ενώ πεθαίνουν 300-400 άνθρωποι την ημέρα. Όμως και το προηγούμενο λοκντάουν ήταν σχετικά χαλαρό, με ανοιχτά καταστήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι