Οργή Άγκυρας για το κάψιμο σημαίας, καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Η Άγκυρα επιμένει – «Ναζιστικές οι πρακτικές της Αθήνας στον Έβρο»
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Την οργή του τουρκικού ΥΠΕΞ προκάλεσαν οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα, χτες, Τρίτη, για τη Γενοκτονία των Ποντίων καθώς και οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την επέτειο των 101 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα. «Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη ένδοξη σημαία μας» έγραψε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, στο Twitter για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στο Σύνταγμα κατά τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Όταν ο στρατός μας πήρε πίσω τη Σμύρνη δεν πάτησε την ελληνική σημαία που ήταν στρωμένη μπροστά του λέγοντας ότι “είναι η τιμή ενός έθνους”. Από τότε έχουν περάσει 100 χρόνια. Οι ρατσιστές ακόμη δεν έχουν πάρει το απαραίτητο μάθημά τους. Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στην ένδοξη σημαία μας» ήταν το μήνυμα του Ακσόι.

Καταδίκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ

“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. “Ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού”, προσθέτει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, χθες, στο Σύνταγμα κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ομάδα πολιτών έκαψε την τουρκική σημαία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι