VIDEO

Οργή στην Τουρκία για τον ψυχασθενή Τούρκο που σκότωσαν Γερμανοί αστυνομικοί επειδή κρατούσε μαχαίρι

Οργή στην Τουρκία για τον ψυχασθενή Τούρκο που σκότωσαν Γερμανοί αστυνομικοί επειδή κρατούσε μαχαίρι

Ένας 49χρονος Τούρκος μετανάστης στο Μανχάιμ της Γερμανίας –άτομο με ψυχικό νόσημα που έκανε και χρήση ναρκωτικών– στεκόταν ημίγυμνος στο δρόμο κρατώντας μαχαίρι, και όταν δεν άφησε το όπλο αλλά κινήθηκε κατά την κρίση των αστυνομικών επιθετικά, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Η κόρη του διαμαρτύρεται ότι ο πατέρας της είχε ψυχικά ζητήματα και ότι η αστυνομία ήταν ενήμερη, και θα μπορούσε να τον μεταπείσει ή να τον αφοπλίσει. Ο Ερτεκίν Οτζκάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για δολοφονία και να αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν αδύναμος, οι αστυνομικοί πολλοί και με αλεξίσφαιρα, θα μπορούσαν να τον είχαν αφοπλίσει ή να τον πυροβολήσουν στο πόδι. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ο 49χρονος ήταν σε διαδικασία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, αλλά είχε αρχίσει να κάνει ξανά χρήση.

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Καρλσρούη,μετέβη στο Μανχάιμ μετά το περιστατικό, έλαβε πληροφορίες από την αστυνομία, επισκέφθηκε το σπίτι του Οτζκάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις», τόνισε ο ίδιος. Όπως φαίνεται και στο κατωτέρω βίντεο έριξαν στον λιπόσαρκο άνδρα τέσσερις σφαίρες και οι παριστάμενοι μόνον αυτό δεν περίμεναν όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους.

/

 

/

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι