Όριο απόστασης για σούπερ μάρκετ και μόνο πεζοί ή με ποδήλατο στην “άθληση” από Πέμπτη

Όριο απόστασης για σούπερ μάρκετ και μόνο πεζοί ή με ποδήλατο στην “άθληση” από Πέμπτη

Αλλαγές σε συγκεκριμένους κωδικούς που αποστέλλονται με sms στο 13033 έρχονται από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Ο κωδικός 2 θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του οικείου δήμου ή το πολύ σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την κατοικία. Η απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες. Ο κωδικός 4 που χρησιμοποιείται για την παροχή βοήθειας θα εξακολουθήσει να ισχύει, αλλά πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για τον λόγο της μετάβασης. Όσον αφορά στον κωδικό 6 για άθληση και κατοικίδιο, θα επιτρέπεται (η άθληση) μόνον για άτομα πεζά ή με ποδήλατο. Εξακολουθεί να ισχύει ότι η βόλτα με το κατοικίδιο πρέπει να γίνεται κοντά στην οικία του ιδιοκτήτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι