Ορίστηκε το ραντεβού στον ΟΗΕ για το Κυπριακό – Τατάρ: Τα τουρκικά F16 απέχουν πέντε λεπτά

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Καθορίστηκε το άτυπο δείπνο μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Προγραμματίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη στις 19.00 στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου. «To άτυπο δείπνο θα γίνει εδώ, στην έδρα του ΟΗΕ στις 19.00. Προσπαθούμε να οργανώσουμε τη δημοσιογραφική κάλυψη για τη λήψη φωτογραφιών εκείνη την μέρα», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, πάντως, ο Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο κανάλι της τουρκικής εφημερίδας Sabah στο YouTube είπε μεταξύ άλλων: «Χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα τουρκικά F-16 από τα Άδανα». Μίλησε για δημιουργία τουρκικών στρατιωτικών βάσεων και είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι χάλασαn το όνειρα της “Μεγάλης Ελλάδας”. Για τις διαπραγματεύσεις είπε: «Θέλουν να μας φέρουν στο τραπέζι των συνομιλιών με την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου. Εγώ λέω, ας έρθουν και οι μητέρες πατρίδες. Ας είναι η Τουρκία στο τραπέζι, ας είναι ισορροπημένο το τραπέζι. Εμείς δεν καθομαστε στο τραπέζι χωρίς την Τουρκία».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx