Ορκίστηκε ο Σάντσεθ, ορκωμοσία και στην Καταλoνία

Ορκίστηκε ο Σάντσεθ, ορκωμοσία και στην Καταλoνία

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανατροπή του συντηρητικού επικεφαλής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η τηλεόραση, ο Σάντσεθ, ένας 46χρονος οικονομολόγος χωρίς εμπειρία στην εξουσία, ορκίστηκε ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ’ στο Ανάκτορο Θαρθουέλα, στα βορειοδυτικά προάστια της Μαδρίτης.

Την ίδια ώρα όμως ορκίστηκε η νέα αυτονομιστική κυβέρνηση της Καταλoνίας. O νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Κιμ Τόρα δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει συνομιλίες με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι