Ορκίστηκε η νέα Βουλή – Η χειραψία Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη

Ορκίζεται η νέα Βουλή (live) – Η χειραψία Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη

Ορκίστηκε η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η σύγκληση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής πραγματοποιείται με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους βουλευτές της ΝΔ. Συναντήθηκε, μάλιστα, στον διάδρομο της ολομέλειας και με τον Νίκο Ανδρουλάκη την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να έχουν τυπική χειραψία. Στις 11 μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας θέση στο πρώτο έδρανο δίπλα στην Όλγα Γεροβασιλη και τον Σωκράτη Φάμελλο.

H ανάγνωση του όρκου

Ο κ. Κακλαμάνης μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διάταξης, καταθέτει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ ανακοινώνει στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Ευθύς αμέσως, ο κ. Κακλαμάνης καλεί τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην αίθουσα της ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου για να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης καλεί τους βουλευτές που επιθυμούν να εγερθούν και, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιερατικής ακολουθίας του, να δώσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο που είναι ο ακόλουθος:

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι