Όρμπαν για τη διαδοχή στην Κομισιόν: Ας ξεφορτωθούμε την τωρινή ηγεσία και βλέπουμε

Όρμπαν για τη διαδοχή στην Κομισιόν: Ας ξεφορτωθούμε την τωρινή ηγεσία και βλέπουμε

«Η Ουγγαρία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Όρμπαν. Για τη διάδοχη κατάσταση στην Κομισιόν, είπε «προτεραιότητα έχει να ξεφορτωθούμε τη σημερινή ηγεσία».

Όσον αφορά στον Ρούτε, ο Όρμπαν, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point, είπε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας «είχε εκφράσει προβληματικές απόψεις παλαιότερα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν .

«Από τη μία έλεγε ότι η Ουγγαρία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ότι η χώρα μου θα έπρεπε να αναγκαστεί να γονατίσει. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει την υποστήριξή μας», είπε για τον Ρούτε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την άποψη ότι οι ηγέτιδες της ιταλικής και της γαλλικής ακροδεξιάς, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η Μαρίν Λεπέν, θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ερωτηθείς εάν το κόμμα του, το Fidesz, σκοπεύει να προσχωρήσει στην ευρωομάδα της Μελόνι – τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές – μετά τις εκλογές, ο Βίκτορ Όρμπαν απάντησε καταφατικά:

«Ναι, αυτό παραμένει στην ατζέντα». Συμπλήρωσε όμως ότι «όλα μπορεί να αλλάξουν», τώρα που η ανταγωνιστική ομάδα “Ταυτότητας και Δημοκρατίας” της Λεπέν απέπεμψε το γερμανικό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία»). Σύμφωνα με τον Όρμπαν, το AfD αποτελούσε το κύριο εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη του για τους υποψηφίους για την θέση της Ούρσουλα φον Λάιεν στην Κομισιόν, είπε «η σημαντική προτεραιότητα είναι να ξεφορτωθούμε την τωρινή ηγεσία, αυτό έχει σημασία, αλλά είναι νωρίς να πετάμε ονόματα». Όταν ρωτήθηκε για τον Μάριο Ντράγκι, είπε «είναι αξιοσέβαστο άτομο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι