Όρμπαν: Οι Δυτικοί σπρώξαμε την Ρωσία στην Ασία, η οποία αργά ή γρήγορα θα κυριαρχήσει

Όρμπαν: Οι Δυτικοί σπρώξαμε την Ρωσία στην Ασία, η οποία αργά ή γρήγορα θα κυριαρχήσει

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που εκλέγεται στη χώρα του διαρκώς από το 2010, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ουγγρικό φεστιβάλ στη Ρουμανία, προέβλεψε ότι θα μετακινηθεί το κέντρο βάρους της παγκόσμιας εξουσίας «από την παράλογη Δύση, προς την Ρωσία και την Ασία».

Αναφέροντας ως παγκόσμιες μελλοντικές υπερδυνάμεις την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία, είπε: «Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ίσως και αργότερα, σε ένα-δύο αιώνες, η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο. Και εμείς οι Δυτικοί ωθήσαμε τους Ρώσους σε αυτό το μπλοκ».

Όπως είπε, «σε αντίθεση με την αδυναμία και την έλλειψη λογικής της Δύσης, η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από το 2014. Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ γιατί απλούστατα, εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε αρκετά χρήματα για κάτι τέτοιο. Η ΕΕ πρέπει να παραιτηθεί από την ταυτότητά της ως πολιτικό πρότζεκτ και να γίνει οικονομικό και αμυντικό μπλοκ”, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx