Ουγκάντα: 70χρονη γέννησε δίδυμα – Ο πατέρας δεν πήγε στο μαιευτήριο

Ουγκάντα: 70χρονη γέννησε δίδυμα – Ο πατέρας δεν πήγε στο μαιευτήριο

Μια γυναίκα έκανε παιδιά σε ηλικία 70 ετών για να αποδείξει ότι δεν είναι καταραμένη

Γυναίκα 70 ετών γέννησε δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση, ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα», όπως το χαρακτήρισε ο γιατρός της. Η ίδια είχε γεννήσει προ τριετίας και το πρώτο της παιδί, με τον ίδιο τρόπο. Τότε ο πατέρας ήταν παρών, σε αντίθεση με την τωρινή γέννα.

«Είναι εκπληκτικό να γεννήσει δίδυμα μια μητέρα ηλικίας 70 ετών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι, οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό που έγινε με καισαρική χθες, Τετάρτη.

Η μητέρα, η Σαφίνα Ναμουκουάγια, είπε ότι η γέννηση των μωρών της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ήταν «ένα θαύμα». Μητέρα και βρέφη είναι σε καλή κατάσταση αλλά παραμένουν για παρακολούθηση σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Καμπάλα, εξήγησε ο Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι Η Σαφίνα Ναμουκουάγια ζει στη Μασάκα, μια αγροτική περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας.

Πριν από τρία χρόνια η ίδια είχε φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι που το βάφτισε Σάρα και είχε πει «ευχαριστώ τον Αλλάχ που μου επέτρεψε αυτή τη μεγάλη χαρά». Έλεγε τότε σε συνεντεύξεις της ότι δεν άντεχε στο χωριό της να την λένε «καταραμένη» επειδή δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά νωρίτερα, ούτε με τον πρώτο της σύζυγο ούτε με τον δεύτερο. Είχε μείνει έγκυος μόνον μια φορά, αλλά είχε εξωμήτριο κύηση και απέβαλε, λόγω γυναικολογικών προβλημάτων.

Ο πρώτος σύζυγός της πέθανε το 1992. Ο σημερινός σύντροφός της, τον οποίο γνώρισε το 1996, δεν πήγε να τη δει στο μαιευτήριο, προς μεγάλη της απογοήτευση. «Ίσως δεν είναι ικανοποιημένος που γέννησα δίδυμα γιατί φοβάται τις ευθύνες», είπε η 70χρονη. Στη χώρα αυτή επιτρέπεται η τεχνητή γονιμοποίηση σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, αρκεί να μην έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx