Ουκρανία: Απομακρύνθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ουκρανία: Απομακρύνθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, ο Όλεχ Ιβαστσένκο θα είναι ο νέος επικεφαλής του.

Με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της προεδρίας, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξιι Ντανίλοφ παύθηκε των καθηκόντων του και αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας.

Δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους της αλλαγής. Ο Ντανίλοφ ήταν στην θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2019, μερικούς μήνες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέλαβε τα καθήκοντά του. Το Εθνικό Συμβούλιο της Ουκρανίας και το Συμβούλιο Άμυνας έχουν συντονιστικό ρόλο σε θέματα εθνικής ασφαλείας και άμυνας υπό την εποπτεία του προέδρου. Μέλη τους είναι η ανώτερη ηγεσία της χώρας στους τομείς της πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο Ζελένσκι αντικαθιστά συστηματικά υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς της ασφαλείας και της άμυνας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Η απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού επικεφαλής της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο οδήγησε σε μια ευρύτερη κάθαρση στους κόλπους των ανώτερων αξιωματικών του στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι