Ουκρανία: Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια των ΗΠΑ – Ρωσία: Θα χαθούν περισσότερες ζωές

Στον πόλεμο τα κέρδη υπολογίζονται σε δολάρια και οι απώλειες σε ζωές! Γιώργος Βενέτης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ της βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα του και έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έτσι θα σωθούν χιλιάδες ζωές. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «έτσι θα χαθούν ακόμα περισσότερες ζωές».

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι αυτή η βοήθεια «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η υπερψήφιση της βοήθειας θα «καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο». Αναφέρθηκε και σε μια διάταξη που επίσης υπερψηφίστηκε, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα κατάσχουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να ενισχύσουν την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. «Αυτό αμαυρώνει την εικόνα των ΗΠΑ», είπε ο Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι και η Ρωσία θα απαντήσει με ανάλογα μέτρα προς το δικό της συμφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι