Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα – Θα ανατίναζαν τρένο που μεταφέρει όπλα

Πυραυλικές επιθέσεις και πρώτο πλήγμα – Τί διδάσκει η Ουκρανία, Παναγιώτης Γκαρτζονίκας

Η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα που λειτουργώντας ως πράκτορες της Ρωσίας, επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για μεταφορά όπλων στην ανατολική Ουκρανία.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας και σχεδίαζαν να τον πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τους είχε εκπαιδεύσει αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB). Η βόμβα επρόκειτο να πυροδοτηθεί στη διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξαν σημαντικές υποδομές στις 21-22 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση και τεκμαίρεται ότι τότε έγινε και η σύλληψη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι