Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση
24/06/2025
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλούσε τους συμμάχους του Κιέβου στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, να επενδύσουν στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας.
Η επίθεση που έγινε σε δύο κύματα στοίχισε στη ζωή σε επτά ανθρώπους στην περιφερειακή πρωτεύουσα Ντνίπρο, δήλωσε ο κυβερνήτης Σέρχιι Λισάκ, όπου από το ωστικό κύμα έσπασαν τα παράθυρα εμπορικού τρένου και θραύσματά τους έπεσαν στους επιβάτες, προκλήθηκαν ζημιές σε σχολεία και ένα νοσοκομείο.
Ο Λισάκ δήλωσε ότι 18 παιδιά ήσαν μεταξύ των 153 τραυματιών.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Σαμάρ, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το Ντνίπρο, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία πρώτων βοηθειών.
Η σπάνια αυτή επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας έγινε καθώς ο Ζελένσκι πίεζε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στις Κάτω Χώρες να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στον αναπτυσσόμενο αμυντικό τομέα της Ουκρανίας και να πατάξουν την προμήθεια ξένων εξαρτημάτων που, όπως είπε, χρησιμοποιεί η Ρωσία για την κατασκευή των όπλων της.
«Αυτή δεν είναι μια μάχη στην οποία είναι δύσκολο να διαλέξεις πλευρά», έγραψε στο Χ με αφορμή το πλήγμα. «Το να στέκεσαι στο πλευρό της Ουκρανίας σημαίνει να υπερασπίζεσαι τη ζωή».
Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Κίεβο, όπου 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 17 Ιουνίου, στη φονικότερη τέτοια επίθεση φέτος.
Άλλοι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή, χθες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ