Ουκρανία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Γιατί δεν θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία, Κώστας Μελάς

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν μετά από ρωσικό χτύπημα σήμερα το πρωί στο Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων δύο κατέληξαν σε νοσοκομείο», ανέφερε η ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων. «Άλλα 60 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

«Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η Ουκρανία είχε λάβει αρκετά μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και αν η αποφασιστικότητα του κόσμου για αντίσταση στη ρωσική τρομοκρατία ήταν αρκετή», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο εκτελών χρέη δημάρχου στο Τσερνίχιβ, ο Ολεξάντρ Λομάκο, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση: «Δυστυχώς η Ρωσία συνεχίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες σε βάρος αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών, όπως επιβεβαιώνει το πλήγμα στο Τσερνίχιβ για μια ακόμα φορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version