Ουκρανικό ελικόπτερο που κατευθύνονταν στο Μπέλγκοροντ κατέρριψαν οι Ρώσοι

Ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε επίθεση drone στο Μπέλγκοροντ

Τί ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 το οποίο κατευθυνόταν προς τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας. Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας.

Εξάλλου, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) καταρρίφθηκε στη ρωσική περιφέρεια Καλούγκα, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές, είπε.

Μεγάλου βεληνεκούς ουκρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας SBU έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου μέχρι τώρα στη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε σήμερα πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο Reuters. Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της νότιας Ρωσίας Κρασνοντάρ ανέφεραν πως ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου της πόλης Σλαβιάνσκ, 70 χλμ. βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας, στη διάρκεια της νύχτας.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως το διυλιστήριο, που επεξεργάζεται περίπου 4,5 εκατ. μετρικούς τόνους αργού ετησίως και παράγει καύσιμα κυρίως για εξαγωγές, δέχθηκε επίθεση σε επιχείρηση που διενήργησαν η υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες ουκρανικές δυνάμεις. “Η υπηρεσία εξακολουθεί να εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων τα οποία ο εχθρός κατευθύνει στον πόλεμο”, είπε η πηγή.

“Συνολικά, drones της SBU έχουν επιτεθεί πρόσφατα με επιτυχία σε 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία”. Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει επιχειρήσεις που διενήργησε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR, η οποία επιτίθεται επίσης σε διυλιστήρια με drones, δήλωσε μια δεύτερη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι