Ουκρανικό: Οι Βέλγοι στέλνουν F-16 και οι Ισπανοί, Patriot

Στον πόλεμο τα κέρδη υπολογίζονται σε δολάρια και οι απώλειες σε ζωές! Γιώργος Βενέτης

Το Βέλγιο θα παραδώσει στην Ουκρανία εντός του τρέχοντος έτους μαχητικά αεροσκάφη F-16, μετέδωσε σήμερα το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η βελγική κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να κάνει την πρώτη παράδοση μαχητικών F-16 όπως είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία το 2025.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε ότι τελικά η Μαδρίτη θα στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το  Reuters, η Ρόμπλες «επιβεβαίωσε τις προγραμματισμένες παραδόσεις πυραύλων κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με άλλες χώρες που στηρίζουν την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας απέναντι στη ρωσική εισβολή».

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αποστολή τεσσάρων πυραύλων, το υπουργείο ωστόσο δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό. Αναφέρει ωστόσο πως το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά, φάρμακα και κιτ πρώτων βοηθειών πεδίου μάχης. Η Ισπανία έχει δώδεκα συστήματα Patriot.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version