Ουκρανοί: Η Ρωσία κατέλαβε σημαντική πόλη

Ουκρανοί: Η Ρωσία κατέλαβε σημαντική πόλη

Ρωσικά στρατεύματα έφθασαν στο κέντρο του Ουγκλεντάρ/ Βουχλεντάρ, ένα προπύργιο σε στρατηγικής σημασίας ύψωμα στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης, Βαντίμ Φιλάσκιν, που πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην πόλη αυτή είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα περίχωρα της πόλης την περασμένη εβδομάδα και ενέτειναν τις επιθέσεις τους τις τελευταίες μέρες. Τα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία προχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών τον Αύγουστο και η προέλασή τους στα ανατολικά συνεχίζεται παρά την αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, που είχε κριθεί από τους Ουκρανούς σκόπιμη ως αντιπερισπασμός.

Ο Ολεξάντρ Μουσιένκο, Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής, δήλωσε ότι η προώθηση της Ρωσίας στο Βουχλεντάρ (ουκρανικά) ή Ουγκλεντάρ (ρωσικά) είχε υψηλό κόστος σε απώλειες για τη Μόσχα, αλλά δυσχεραίνει πολύ τη θέση της Ουκρανίας στα ανατολικά. «Η πόλη ήταν το κλειδί για να ανακοπεί η ταχύτερη και πιο απότομη προέλαση του εχθρού στην περιοχή του Ντονιέτσκ», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα η Ρωσία θα κινηθεί προς του Κουράχοβο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι ο πλήρης έλεγχος του Βουχλεντάρ θα βοηθήσει τα στρατεύματα της Μόσχας στην περαιτέρω προέλασή τους στην περιοχή, καθώς θα ελέγχουν υψώματα, που είναι σημαντικά για τα πυρά του πυροβολικού τους. Στο Βουχλεντάρ παρέμεναν μόνον 107 άμαχοι, από τους 14.000 κατοίκους που ειχε πριν τον πόλεμο, είπε ο Φιλάσκιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx