Ουκρανοί: Πλήξαμε δύο ρωσικά πλοία στη Σεβαστούπολη – Ρώσοι: Καταρρίψαμε 10 πυραύλους

Ουκρανοί: Πλήξαμε δύο ρωσικά πλοία στη Σεβαστούπολη – Ρώσοι: Καταρρίψαμε 10 πυραύλους

Μεγάλη επίθεση πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σε ρωσικά πλοία, τα οποία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές καταστράφηκαν. Σε βίντεο που ανήρτησαν οι Ουκρανοί φαίνονται δύο μεγάλες εκρήξεις αλλά και εξουδετέρωση πυραύλων στον αέρα, χωρίς να  είναι ευδιάκριτα τα δύο πλοία που αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν τα αποβατικά πλοία Yamal και Azov, όπως και κέντρο επικοινωνιών και άλλες υποδομές του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Kάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα δύο πλοία καταστράφηκαν ολοσχερώς σχολιάζοντας ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει πλέον κανένα αποβατικό πλοίο στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ , που ανέλαβε την διοίκηση μετά την ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε ότι όντως έγινε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη ουκρανική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας και σημείωσε ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 10 πυραύλους πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Δεν αναφέρθηκε στα πλοία.

Ανέφερε όμως ότι σκοτώθηκε ένας άνδρας και ότι τραυματίσθηκαν πέντε άμαχοι από θραύσματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης ότι το λιμάνι δεν λειτούργησε για λίγες ώρες και καταστράφηκαν πολλά λεωφορεία. Για «τα διάφορα βίντεο με την αεράμυνά μας εν καιρώ πολέμου,  προβλέπονται ποινικές κυρώσεις», ανέφερε.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι