Ουκρανός διευθυντής αμυντικής υπηρεσίας “φούσκωνε” τα τιμολόγια για τις οβίδες

Ουκρανός διευθυντής αμυντικής υπηρεσίας “φούσκωνε” τα τιμολόγια για τις οβίδες

Συνελήφθη διευθυντής υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας, γιατί προσπάθησε να “βγάλει” 36 εκατ. ευρώ “φουσκώνοντας” τις τιμές των οβίδων

Στέλεχος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συνελήφθη για κατάχρηση περίπου 36 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία προορίζονταν για την αγορά οβίδων πυροβολικού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, το άτομο αυτό, που δεν κατονομάστηκε, κατηγορείται ότι «μεθόδευσε την κατάχρηση όταν υποβάλλονταν οι δημόσιες προσφορές και κατάφερε να αποκομίσει  1,5 δισεκατομμύριο χρίβνια (47 εκατ. ευρώ) αναγράφοντας διογκωμένες τιμές στην αγορά οβίδων. Το άτομο αυτό, διευθυντής σε μια από τις βασικότερες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας τέθηκε υπό κράτηση» . Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν «έγγραφα που επιβεβαιώνουν την παράνομη δράση του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Πολλά σκάνδαλα διαφθοράς έχουν αποκαλυφθεί στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, κυρίως στους κόλπους του στρατού και του υπουργείου Άμυνας. Διενεργούνται επί παραδείγματι έρευνες για την αγορά πυρομαχικών και αλεξίσφαιρων γιλέκων κακής ποιότητας ή για την αγορά, σε φουσκωμένες τιμές, τροφίμων και στολών για τους στρατιώτες. Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση απέλυσε όλους τους υπεύθυνους τοπικών γραφείων στρατολόγησης, για να διαλύσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που επέτρεπε σε νεοσύλλεκτους να αποφεύγουν με δωροδοκίες τη στράτευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι