Ουγγαρία: Συνελήφθησαν άτομα που υποστήριζαν ότι είναι Σκύθες – Φέρονται να ετοίμαζαν πραξικόπημα

Ουγγαρία: Συνελήφθησαν άτομα που υποστήριζαν ότι είναι Σκύθες – Φέρονται να ετοίμαζαν πραξικόπημα

Οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν σε ταυτόχρονες επιδρομές σε διάφορες πόλεις, για τη σύλληψη μελών μιας μικρής, ένοπλης εξτρεμιστικής ομάδας που λέει ότι προέρχεται από τους Σκύθες και για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε πραξικόπημα στην Ουγγαρία.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της αντιτρομοκρατικής. Ξεκίνησε την Τρίτη στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Ερευνών (NBI).

Από τους οκτώ προσαχθέντες, τρεις άνδρες, ηλικίας από 53 έως 88 ετών, παραμένουν ακόμη υπό κράτηση. Οι αρχές θορυβήθηκαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποία η οργάνωση έκανε λόγο για μια «σκυθική Ουγγαρία» και μιλούσε για τη συγκρότηση «παραστρατιωτικών μονάδων με στόχο να αφοπλισθεί η αστυνομία και ο στρατός και να ανατραπεί η κυβέρνηση».

Διάφορα έγγραφα και πολλά όπλα, όπως πυροβόλα, πυρομαχικά και διάφορα πιστόλια βρέθηκαν κατά τις έρευνες της αστυνομίας. Οι Σκύθες ήταν ένα σύνολο νομαδικών φυλών που ζούσαν στις ευρασιατικές στέπες από τον 8ο μέχρι τον 2ο αιώνα προ Χριστού. Στην Ουγγαρία, ορισμένοι ακροδεξιοί υποστηρίζουν ότι κατάγονται από αυτήν την αρχαία εθνότητα. Στην απογραφή του 2022, περίπου 2.400 δήλωσαν ότι η μητρική τους γλώσσα είναι η σκυθική.

Πέρσι, ο Άλφρεντ Ποκς, γνωστός για τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του, ιδίως γύρω από την Covid-19, υπέβαλε πρόταση για την επίσημη αναγνώριση των Σκυθών ως εθνικής μειονότητας. Η πρόταση απορρίφθηκε αφού η Ακαδημία Επιστημών έκρινε ότι «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, καθώς οι Σκύθες εξαφανίστηκαν πριν από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια». Και σε άλλες χώρες πάντως υπάρχουν άτομα και ομάδες που θεωρούν ότι έλκουν την καταγωγή τους από Σκύθες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι