Ούτε για τα φροντιστήρια θα είναι αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Ούτε για τα φροντιστήρια θα είναι αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Μετά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών για τα σχολεία, σειρά πήραν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, που εκ παραλείψεως δεν είχαν αναφερθεί στην γενική πρώτη απόφαση προ τριημέρου.

Υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 νέα απόφαση με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών.»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με την συγκεκριμένη απόφαση καταργείται η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Στην απόφαση που βγήκε για τα σχολεία στις 24 του μήνα (ότι θα γίνονται μεν θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά θα ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα των μαθημάτων), είχε παραλειφθεί η αναφορά στα φροντιστήρια. Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Ιωάννη Χρυσόστομου, του Βασιλείου του Μεγάλου και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού ή Θεολόγου, εορτάζεται στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι