VIDEO

Ούτε σε ταινία: Άνεμοι πέταξαν από το κρεβάτι Κινέζους στο δρόμο

Ούτε σε ταινία: Άνεμοι πέταξαν από το κρεβάτι Κινέζους στο δρόμο

Τρομερή κακοκαιρία σαρώνει την επαρχία Τσιάνγκ Σι της Κίνας εδώ και τέσσερις ημέρες. Έχουν σκοτωθεί πάνω από επτά άτομα.

Τρεις από αυτούς τους άτυχους Κινέζους την ώρα που δημιουργήθηκε μικρός τυφώνας στη γειτονιά τους, κοιμούνταν ή βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Οι ισχυρότατοι άνεμοι απέσπασαν τα παράθυρα και άρπαξαν κυριολεκτικά από τα κρεβάτια τους τους ανθρώπους, που τους πέταξαν σαν σακιά στο δρόμο.

Στα βιντεο από κάμερα παρακολούθησης της κούνιας, καταγράφηκε μάνα να βλέπει έντρομη να σπάζει η τζαμαρία και η ίδια να τρέχει να αρπάξει το μωρό της. Στο άλλο βίντεο καταστηματάρχης ή υπάλληλος καφετέριας, προσπαθεί να συγκρατήσει την τέντα και οι άνεμοι σηκώνουν στον αέρα κι αυτόν μαζί με την τέντα.

Η ακραία κακοκαιρία ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και έχει πλήξει εννέα πόλεις επηρεάζοντας 93.000 οικογένειες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης πλημμυρών.

Οι τρεις που “ρούφηξαν” οι άνεμοι, έχασαν την ζωή τους την Κυριακή, όταν η ακραία καταιγίδα που συνοδευόταν από σφοδρές ριπές ανέμων ξερίζωσαν από τα πλαίσιά τους παράθυρα με μέγεθος πόρτας σε πολυώροφο κτίριο στην Ναντσάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κρεβάτια τους και βρέθηκαν στο κενό, χάνοντας τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι συνολικά επτά άνθρωποι έχουν έως τώρα χάσει τη ζωή τους σε όλη την επαρχία και 552 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δήλωσαν επίσης ότι 2.751 κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Οι ισχυρές καταιγίδες, οι ισχυρότερες εδώ και πάνω από μία δεκαετία, συνοδεύονταν από αστραπές, σφοδρές βροχοπτώσεις και σε μερικές περιοχές με χαλάζι μεγέθους μπάλας του γκολφ

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι