Ούτε selfie ούτε τουρίστρια – 17χρονη Κρητικιά μαθήτρια ήταν η κοπέλα που έπεσε στο κενό από γέφυρα

Κοριτσάκι 3,5 ετών έχασε τη ζωή του εξαιτίας μυοκαρδίτιδας από παρβοϊό,

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη μετά τον τραγικό θάνατο της 17χρονης Νικολέτας που έπεσε στο κενό από γέφυρα στην περιοχή της Σταλίδας. Αν και τις πρώτες ώρες τα τοπικά μέσα αναφέρονταν σε νεαρή τουρίστρια περίπου 20 ετών που έπεσε από τη γέφυρα στην προσπάθειά της να βγάλει selfie, η πραγματικότητα όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά είναι πιο τραγική.

Είναι άγραφος νόμος στη δημοσιογραφία να μην δημοσιεύουμε ειδήσεις για αυτοκτονίες, επειδή οι έρευνες δείχνουν ότι μετά από τέτοιες δημοσιεύσεις, οι αυτοκτονίες για ένα διάστημα αυξάνονται. Ομως επειδή είχαμε γράψει όπως και όλα τα ενημερωτικά μέσα ότι ήταν τουρίστρια που έβγαζε selfie, οφείλουμε να επανορθώσουμε.

Τονίζουμε ότι ακόμα δεν είναι βέβαιο πως επρόκειτο για αυτοκτονία. Ενδέχεται το κορίτσι να παραπάτησε καθώς ακροβατούσε πάνω στην προστατευτική μπάρα της γέφυρας. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος γιατί έπεσε από ύψος άνω των 25-30 μέτρων.

Η ανακριβής πληροφορία για τουρίστρια οφείλεται στο ότι κάποιες τουρίστριες την είδαν να ακροβατεί και προσπάθησαν να την προσεγγίσουν αλλά δεν πρόλαβαν. Κάποιος προφανώς είδε τα κορίτσια όλα μαζί και συμπέρανε ότι και εκείνη που έπεσε ανήκε στην συντροφιά των τουριστριών. Το κορίτσι το είδαν νωρίτερα και οδηγοί που ανησύχησαν και τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είχε το παιδί στο μυαλό του και η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου της μαθήτριας Λυκείου. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η μικρή αδερφή της που πήγαν στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η Νικολέτα. Η μητέρα απηύθυνε έκκληση, όπως αναφέρει το Creta24, σε όποιον έτυχε να περάσει από το σημείο την ώρα του δυστυχήματος να επικοινωνήσει με την Αστυνομία και να δώσει πληροφορίες.

Η 17χρονη ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες και σήμερα είχε πάει κανονικά στο σχολείο όπου έδωσε ενδοσχολικές εξετάσεις στην Ιστορία. Σχολώντας, όμως, ενώ πάντα έπαιρνε το λεωφορείο για το σπίτι της, σήμερα αναχώρησε πεζή. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνέβη κάτι στο σχολείο που να αναστάτωσε τη μαθήτρια και γι΄ αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων που κλήθηκαν να καταθέσουν, είναι και καθηγητές και συμμαθητές της 17χρονης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι