“Όχι” από τη Νίνα Κασιμάτη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι συνέβη με την ψήφο της

“Όχι” από τη Νίνα Κασιμάτη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι συνέβη με την ψήφο της

Τί συνέβη με την ψήφο της Νίνας Κασιμάτη.

Αρνητικά ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νίνα Κασιμάτη, ψήφισε με επιστολική ψήφο την Παρασκευή. Όμως από λάθος το “όχι” στην ψήφο της επί του νομοσχεδίου δεν πέρασε. Η βουλευτής απέστειλε τελικώς επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να διευκρινιστεί η ψήφος της και να περαστεί στα πρακτικά.

Ειδικότερα, επιστολή σύμφωνα με το άρθρο 72 Α του Κανονισμού της Βουλής απέστειλε η Βουλευτής Β’ Πειραιά και Τομεάρχης Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, με την οποία καταχωρείται στα Πρακτικά η διευκρίνιση ότι η ψήφος της «επί της Αρχής» είναι ΟΧΙ, όπως άλλωστε ψήφισε αρνητικά και «επί του Συνόλου» του Σχεδίου Νόμου περί Ιδιωτικών Ξένων Πανεπιστημίων.

Στην ομιλία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ριφιφί του Συντάγματος» λόγω της κατάφωρης παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος, με το οποίο, συμφωαν με την ίδια, η κυβέρνηση εκχωρεί την πανεπιστημιακή Παιδεία σε ξένους ιδιώτες, κλέβει το μέλλον της νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας και απεντάσσει οικειοθελώς την εκπαίδευση από την κατοχυρωμένη αποκλειστική αρμοδιότητα της χώρας ως κράτους μέλους της Ε.Ε., ενώ εντάσσει de facto τα δημόσια Πανεπιστήμια στο ευρωενωσιακό δίκαιο του Ανταγωνισμού αντί του Συντάγματος της Ελλάδας.

Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε όλα τα κόμματα να μην ψηφίσουν το νόμο, αλλά και να μη συναινέσουν στο μέλλον στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την Πανεπιστημιακή παιδεία ως δημόσιο αγαθό.

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι