Οχιά δάγκωσε γυναίκα στην Σκοτίνα Πιερίας

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στον Κηφισό - ΙΧ προσέκρουσε πάνω στις μπάρες

Στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε εσπευσμένα γυναίκα από τη Λάρισα μετά από δάγκωμα οχιάς και ειναι εκτός κινδύνου. Η γυναίκα προσπάθησε να εξοντώσει το φίδι που βρήκε στο εξοχικό της, για να προστατεύσει και το ηλικίας 2 ετών εγγονάκι της.

Η πόρτα του εξοχικού είχε μείνει ανοιχτή και το φίδι μάλλον από εκεί τρύπωσε στην κρεβατοκάμαρα. Η γυναίκα το είδε στο δάπεδο και έριξε πάνω του μια ζακέτα για να προσπαθήσει εν συνεχεία να το σκοτώσει, αλλά εκείνο πρόλαβε και την δάγκωσε στο χέρι.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε αγωγή και πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου.  Οι γιατροί του νοσοκομείου της είπαν ότι αν το δηλητηριώδες φίδι τσιμπούσε την εγγονή της δεν θα είχε πολλές ελπίδες να ζήσει, καθώς όσο πιο μικρό είναι το σώμα του θύματος, τόσο πιο έντονα δρα το δηλητήριο.

Πριν από ένα μήνα οχιά δάγκωσε 50χρονο στην Πάτρα, όμως εκείνος κινδύνευσε σοβαρά, γιατί  το φίδι τον δάγκωσε δυο φορές. Η οχιά ήταν κρυμμένη στις γαλότσες που πήγε να φορέσει ο άνδρας για να πάει στη δουλειά του. Την άνοιξη το δηλητήριο της οχιάς είναι πιο δραστικό γιατί έχει προηγηθεί η χειμερία νάρκη. Τέλη Μαΐου οχιά δάγκωσε γυναίκα στην Αγχίαλο Βόλου, που επίσης επιβίωσε. Από τα περίπου 200 δαγκώματα οχιάς το χρόνο στην Ελλάδα, πεθαίνουν κατά μέσο όρο 5-6 άτομα, συνήθως με επιβαρυμένη υγεία και μεγάλης ηλικίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx