Οξύτατη επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου – Τον αποκάλεσε “αιμοβόρο βρυκόλακα”

Οξύτατη επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου – Τον αποκάλεσε “αιμοβόρο βρυκόλακα”

«Αιμοβόρο βρυκόλακα» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας παράλληλα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι εξίσου υπεύθυνες με το Ισραήλ «για τη γενοκτονία η οποία συντελείται στη Γάζα», κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρυκόλακα που ονομάζεται Νετανιάχου, και μάλιστα το παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι είναι συνυπεύθυνες για τη γενοκτονία στη Γάζα και ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα: «Ω αμερικανικό κράτος! Αυτό το αίμα είναι και στα δικά σου χέρια. Είστε εξίσου υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία με το Ισραήλ».

«Ω αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «γίνατε και εσείς συμμέτοχοι σε αυτή τη γενοκτονία, τη βαρβαρότητα, σε αυτό το βρυκολάκιασμα του Ισραήλ, επειδή παραμείνατε σιωπηλοί. Χτύπησαν νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εσείς σωπάσατε. Πυροβόλησαν μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας, σωπάσατε. Πυροβόλησαν δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σωπάσατε. Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι σε κήπους νοσοκομείων, δεν αντιδράσατε. Υποστηρίξατε ανοιχτά το Ισραήλ επικαλούμενοι τη Χαμάς».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ «αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, όχι μόνο για τη Γάζα, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη» και προσέθεσε ότι «ο Χίτλερ, τον οποίο ακολουθεί σήμερα ο Νετανιάχου», σταμάτησε, έστω και αργά, με τη συμμαχία της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης. «Αυτή η γενοκτονία, αυτή η θηριωδία, αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει αμέσως με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά, πριν ο Νετανιάχου και το δίκτυο δολοφόνων του ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι