Ούγγροι: Τους αρέσει δεν τους αρέσει, η ασφάλεια της Ευρώπης στηρίζεται στην Τουρκία

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στην περιοχή «παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας για διπλωματική λύση».

Ο Πέτερ Σιγιάρτο είπε από πλευράς του «ειναι αξιέπαινος ο ρόλος που παίζει η Τουρκία, φιλοξενώντας εκατομμύρια προσφύγων. Αν δεν ήταν η Τουρκία, χιλιάδες μετανάστες θα είχαν φτάσει στα σύνορα της Ευρώπης. Είτε τους αρέσει είτε όχι, η ασφάλεια της Ευρώπης σε σημαντικό βαθμό ειναι στο χέρι της Τουρκίας», είπε, χωρίς να προσδιορίσει ποιοι ειναι αυτοί που “δεν τους αρέσει” και απλώς ξεκαθαρίζοντας ότι η ουγγρική κυβέρνηση είναι μεταξύ αυτών που της αρέσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι