Ουρά 10 χλμ με το που άνοιξαν τα σύνορα με τη Βουλγαρία

Ουρά 10 χλμ με το που άνοιξαν τα σύνορα με τη Βουλγαρία

Μόλις άνοιξε τα σύνορα η Βουλγαρία,  Βούλγαροι και Έλληνες (κυρίως οι πρώτοι) σχημάτισαν ουρά άνω των 10 χιλιομέτρων για να εισέλθουν στη χώρα μας -η Βουλγαρία είχε κλείσει τα σύνορα μετά το lockdown για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού

Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται απο χθες, που άνοιξαν τα σύνορα και η καθυστέρηση οφείλεται στα τυπικά μέτρα που παιρνει η Ελλάδα για να ελεγξει ως ένα βαθμό την διασπορά του ιου. Συγκεκριμένα, όλοι οι εισερχόμενοι, Έλληνες ή αλλοδαποί, πρέπει να δίνουν τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση παραμονής όπου θα μένουν (θεωρητικά) σε καραντίνα 7 ημερών (αυτοπεριορισμός).

Οι καθυστερήσεις προκύπτουν λόγω των μέτρων που έχει σε ισχύ η Ελλάδα για τον κορωνοϊό μέχρι τις 15 Ιουνίου. Έτσι, όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες, ενώ δηλώνουν τη διεύθυνση παραμονής τους και το τηλέφωνο.

Η διαδικασία αυτή που ακολουθείται σε κάθε όχημα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις και να σχηματιστούν οι ουρές χιλιομέτρων από επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι