Οζγκιούρ Οζέλ: «Υποστηρίζουμε την εγκατάλειψη των όπλων»

Οζγκιούρ Οζέλ: «Υποστηρίζουμε την εγκατάλειψη των όπλων»

Την αμέριστη στήριξή του στη διαδικασία εγκατάλειψης των όπλων από το PKK εξέφρασε ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Οζέλ, μιλώντας στο Halk TV.

Ο Οζέλ τόνισε πως «μετά από 100 χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας και να βαδίσουμε Τούρκοι και Κούρδοι μαζί», σημειώνοντας ότι αν χαθεί αυτή η ιστορική συγκυρία, «η Τουρκία κινδυνεύει να μείνει μια χώρα τρίτης κατηγορίας».

«Είμαι ενθουσιασμένος. Υποστηρίζουμε την εγκατάλειψη των όπλων και δεν θα υπονομεύσουμε τη διαδικασία. Αν είχε συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή που να παρακολουθήσει την τελετή, θα ήταν ακόμη καλύτερα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ΕΕ στηρίζει το όραμα του CHP για πλήρη ένταξη της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας την ασφάλεια, ανέφερε πως «δεν γίνονται επιχειρήσεις κατά του PKK, μόλις πρόσφατα υπήρξε μια εξαίρεση με επίθεση drone». Υπογράμμισε επίσης ότι το CHP στέκεται ενωμένο απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της θεσμικής του ταυτότητας και δεσμεύεται να ανοίξει τον δρόμο της χώρας προς την Ευρώπη και τις νέες γενιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx