Πάει και ο Πιερ Καρντέν

Πάει και ο Πιερ Καρντέν

Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής και μόδιστρος Πιερ Καρντέν, σε ηλικία 98 ετών. Ο θρύλος της γαλλικής μόδας πρωτοπορούσε στoν χώρο τoυ από το 1950.

Cardin in 1978

Γεννήθηκε στην Ιταλία στις 7 Ιουλίου 1922, κοντά στο Τρεβίζο. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να γλιτώσουν απο τον ενισχυόμενο τότε φασισμό, το 1924 εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία. Ο πατέρας έγινε γρήγορα πλούσιος έμπορος κρασιού που ονειρευόταν να δει τον γιο του αρχιτέκτονα, αλλά ο Πιερ ενδιαφερόταν να σχεδιάζει μόνο ρούχα. Στα 14 χρόνια του πήγε ως μαθητευόμενος σε βιοτεχνία ραπτικής. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο μεσουρανούσε ο Κριστιάν Ντιόρ. Υπό την επήρεια της γαλλικής κυριαρχίας ο 30χρονος σχεδόν Πιέρ Καρντέν παρουσίασε το 1951 την πρώτη του κολεξιόν,

Aπό το 1953 καταπιάστηκε με την υψηλή ραπτική. Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε λογότυπο στα ρούχα του. Στην προσωπική του ζωή, συνέζησε για 4 χρόνια με την ηθοποιό Ζαν Μορό, αλλά δήλωνε ομοφυλόφιλος.

Pierre Cardin dress, heat-moulded Dynel, 1968

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι