Παγετό και χιονοπτώσεις φέρνει από σήμερα η κακοκαιρία “Λέανδρος”

Παγετό και χιονοπτώσεις φέρνει από σήμερα η κακοκαιρία “Λέανδρος”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν από το πρωί κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 8,3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης, στους μείον 7,2 στη Βουνάσα Γρεβενών, στους μείον 7 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους μείον 6,2 στο Μέτσοβο και στους μείον 4,9 βαθμούς στο Νευροκόπι.

Στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως π.χ. στο Λαϊλιά Σερρών (-10,4 βαθμοί). Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης, από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής. Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι